Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Otevřený sutinový trénink

Druhou zářijovou sobotu jsme opět zasvětili tréninku. Tentokrát jsme se zaměřili především na vyhledání osob v sutině, a to na trenažeru ve Chbanech.


Otevřený sutinový trénink
0 13.9.2023 489x Celodenní tréninky
Celkem 15 článků z rubriky: Celodenní tréninky

Přivítali jsme mezi sebou nejen úplné nováčky, ale také zkušenější psovody, kteří si přijeli zatrénovat do cizího prostředí s cizími figuranty.

Otevřený sutinový trénink

Na začátek jsme se rozdělili do tří družstev – dvou sutinových a jednoho družstva „plochařů“.
V prvním družstvu byli pejsci, kteří se přijeli se záchranařinou a sutinovým vyhledáním seznámit. Prvním krokem bylo seznámení se s prostředím, pohyb po venkovní sutině a uvnitř budov. Velmi oblíbená část trenažeru byla „petkoviště“, které měli pejsci jako velmi zábavné hřiště. Žádný z nově příchozích psů neměl nejmenší problém s pohybem po nepříjemném materiálu a tak jsme vyzkoušeli i první krátké odbíhačky, které šly všem skvěle.

Otevřený sutinový trénink

Druhé sutinové družstvo bylo sestaveno z pokročilejších psů a práce jim byla přizpůsobena dle individuálních potřeb každého z nich. I toto družstvo bylo v obou kolech velmi úspěšné a psi se svými psovody zvládli připravené hledání osob skvěle.
Třetí družstvo „plochařů“ využilo přilehlý les k práci při vyhledání osob v přírodním terénu. Na tomto pracovišti se psi i psovodi setkali nejen s osobami ležícími, sedícími nebo zahalenými v celtě, ale i s figurantem umístěným ve výšce, respektive na stromě. I zde si všichni psi poradili naprosto skvěle a všechny osoby v terénu si krásně dohledali.


 

Celý den se nesl v pohodové a přátelské atmosféře a každý účastník tohoto tréninku si domů odvážel spoustu nových zkušeností a cenných rad.


Velmi děkujeme za hojnou účast, krásně strávený den a těšíme se na další společný trénink.