Zpět

Zpět
Zpět
počet0
cena0

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

16. 10. 2023 byl oficiálně založen pobočný spolek Asociace samaritánů České republiky - Odřad záchranářské kynologie a tím se začala psát naše historie. On October 16, 2023 the branch association of the Association of Samaritans of the Czech Republic - Rescue Cynology Department was officially founded and thus began to write our history.


Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!
0 16.10.2024 267x Samaritání
Celkem 14 článků z rubriky: Samaritání

Za první rok naší existence jsme toho stihli celkem dost a je na místě, abychom se pochválili a udělali malou rekapitulaci.

28. 12. 2023 jsme se sešli na historicky první členské schůzi, kde jsme si řekli, jakým směrem se bude ubírat naše práce, jak to v našem pobočném spolku bude chodit, popřáli jsme si krásný Nový rok a hned po něm jsme začali s prací.

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

Každý měsíc jsme uspořádali minimálně dva velké společné tréninky, které se konaly na různých místech. Jedním z těch nejzajímavějších je pevnost Terezín. Jednou byl sutinový, podruhé plošný. Na všech trénincích jsme se sešli v hojných počtech, s dobrou náladou a pokaždé i s nějakým tím sladkým, doma pečeným dopingem. V zimě, na jaře a nyní na podzim jsme se věnovali a věnujeme sutinám a plochám.

Léto jako již tradičně bylo ve znamení vodního výcviku . První červencový týden patřil pobytu v areálu Povodí Ohře na Nechranické přehradě - opravdu moc tímto děkujeme vedení Povodí Ohře za možnost pobytu v jejich areálu. Celý týden jsme trénovali tak pilně, až se naší Mirce s Angee podařilo složit zkoušku ZVP2 při absolvování Vodního poháru Nechranice, který se konal den před koncem našeho soustředění. U vodních úspěchů ještě zůstaneme, neboť Iveta s Image se na Českém poháru vodních prací umístila na krásném 3. místě!

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

A aby toho pořád nebylo málo tak v půlce září se děvčata Mirka, Milča, Iveta a Lenka zúčastnily mezinárodního závodu ve vodní záchranařine, EuroCup, kde posbíraly všechna umístění, která posbírat šlo. Jsme na ně opravdu pyšní! Při druhém zahraničním sutinovém soustředění v Berlíně, si někteří z nás vyzkoušeli naostro jaké to je skládat zkoušky v zahraničí pod vedením zahraničního rozhodčího, všichni do výkonů dali vše, co natrénovali a složit zkoušku se podařilo většině týmů - psovod a pes.

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

 A když už rekapitulujeme zkoušky, tak je nutné zmínit, že dvoje jsme si uspořádali i u nás v Čechách. Jeden víkend na konci května patřil plošným a sutinovým zkouškám. Jeden den se konaly v Blahuňově a druhý den v Žatci. Také tyto zkoušky se konaly pod vedením zahraničního rozhodčího a i tentokrát se pejsci a jejich psovodi předvedli opravdu moc hezky a většina si odnesla domů potvrzení o složené zkoušce.

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

Také se nám stala velmi krásná věc, bohužel se smutným kontextem. Dostali jsme darem zbrusu nový člun pro vodní výcvik - znovu a s velkým vděkem moc děkujeme manželům Richterovým. Aby jsme se dostali do povědomí veřejnosti, tak jsme se zúčastnili spousty ukázek, na kterých jsme předváděli poslušnost našich psů a i nějaké to krátké hledání. Naše Helena nás dokonce reprezentovala v Žateckém regionálním muzeu při přednášce o záchranářské kynologii.

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

Našim cílem je mít připravené psy a psovody na zásahy při pátrání po pohřešovaných osobách, no a kde nejlépe nasbírat zkušenosti než při opravdovém ostrém zásahu? Letos jsme se několika zúčastnili a ty vzácné zkušenosti na nich sbírali. A abychom se neschválili jen za tréninky a úspěchy, tak zmíníme i to, že jsem mílovými kroky poskočili s budováním sutinového trenažeru a tím se přiblížili k jeho snad již brzkému dokončení, neboť se už nemůžeme dočkat až ho začneme naplno využívat. Všechny tréninky, soustředění, zkoušky, schůze a jiné akce by se nekonaly bez našeho vedení. Bez Petra, Ivety a Helči, kteří přišli s myšlenkou založení našeho pobočného spolku, bychom dnes ten náš první rok nerekapitulovali. Petře, Ivet a Helčo, moc Vám děkujeme! Dále je nutné poděkovat všem našim členům, jejich rodinám a i všem ostatním, kteří se účastní tréninků, soustředění nebo zkoušek, ať už jako psovodi nebo jako figuranti, bez Vás všech by to nešlo. Na to, že za sebou máme teprve první rok, jsme toho stihli opravdu hodně. Dovolte nám na závěr si pogratulovat a popřát spoustu dalších takovýchto úspěšných let.

A nyní vykročme do druhého roku.


 

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

In the first year of our existence we have accomplished quite a lot and it is right to praise ourselves and make a small recapitulation. On December 28, 2023 we met for our first ever membership meeting, where we decided what direction our work would take, how things would go in our branch, wished each other a wonderful New Year and immediately after that we started our work. Every month we organized at least two big joint trainings, which took place in different places. One of the most interesting ones is the Terezin fortress. Once was rubble, the second time was area. At all training sessions we gathered in large numbers, with good mood and always with some sweet, home baked dope. In winter, spring and now autumn we have been and are dedicated to rubble and flats. The summer, as usual, was in the sign of water training . The first week of July belonged to the stay in the Ohře Basin on the Nechranice dam - we really thank the Ohře Basin management for the opportunity to stay in their area. The whole week we trained so hard that our Mirka and Angee managed to pass the ZVP2 exam at the Water Cup Nechranice, which took place the day before the end of our training camp. We will stay with water achievements, as Iveta and Image took a beautiful 3rd place at the Czech Water Cup! And to make matters worse, in mid-September Mirka, Milča, Iveta and Lenka took part in the international water rescue competition, EuroCup, where they collected all the places they could. We are really proud of them!

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

During the second foreign debris camp in Berlin, some of us tried for real what it is like to pass the test abroad under the guidance of a foreign judge, all of us put everything they had trained into their performances and most of the teams managed to pass the test - handler and dog. And when we are recapitulating the exams, it is necessary to mention that we organized two of them in our country. One weekend at the end of May belonged to flat and rubble tests. One day was held in Blahunov and the other day in Žatec. Also these tests were held under the guidance of a foreign judge and this time the dogs and their handlers did really well and most of them took home a certificate of passing the test. Also a very beautiful thing happened to us, unfortunately with a sad context. We received a brand new boat for water training - again and with great gratitude we thank Mr. and Mrs. Richter very much.

Samaritáni slaví 1. narozeniny! - Samaritans celebrate their 1st birthday!

 To get the word out, we took part in lots of demonstrations showing off our dogs' obedience and even some short searches. Our Helena even represented us at the Žatec Regional Museum during a lecture on rescue cynology. Our goal is to have our dogs and handlers prepared for searches for missing persons, and where better to gain experience than in a real live intervention? We attended several this year and gleaned that valuable experience there. And not just to praise ourselves for our training and achievements, we should also mention that we have leapfrogged the building of the debris trainer and are thus closer to its hopefully imminent completion, as we can't wait to start using it to its full potential. All of the training, camps, rehearsals, meetings and other events would not happen without our guidance. Without Peter, Iveta and Helca, who came up with the idea of starting our branch, we would not be recapitulating our first year today. Peter, Ivet and Helča, thank you very much! Furthermore, we must thank all our members, their families and everyone else who participates in training, camps or trials, whether as handlers or as dummies, without all of you it would not be possible. For only being in our first year, we have accomplished a lot. Let us conclude by congratulating ourselves and wishing many more such successful years.

And now let's step into the second year.



Podobné články