Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Samaritáni trénují vodu - Samaritans train water

Jako každý rok, tak i letos, patřil první červencový týden vodnímu výcviku na Nechranické přehradě. Like every year, the first week of July belonged to water training at the Nechranice Dam


Samaritáni trénují vodu - Samaritans train water
0 10.7.2024 197x Soustředění
Celkem 3 články z rubriky: Soustředění

Celý týden jsme pilně cvičili nejen záchranu tonoucího, přitažení surfaře, aporty z vody, přinášení pádla ze břehu na člun, ale nesmělo chybět ani vyhledávání vzorků neživého pachu jak na souši, tak na hladině.

Samaritáni trénují vodu - Samaritans train water

Vodní výcvik většinu psů opravdu baví a může se zdát snadný. Každý ze cviků je ovšem potřeba pečlivě nacvičit krok za krokem, než se provede celý. Kromě výcviku vodních prací jsme se věnovali i poslušnosti u vody, neboť ta je součástí každé zkoušky. Spousta psů s ní má potíže, jelikož voda je velké lákadlo a psy během poslušnosti umí velmi rozptylovat. Jako na každém našem výcvikovém pobytu, tak i zde, se sešli psi všech stupňů výcviku.

Samaritáni trénují vodu - Samaritans train water

Nutno zmínit jeden velký úspěch - naše Mirka s Angee se v sobotu vydaly na druhý břeh přehrady, kde se zúčastnily závodu Vodní pohár Nechranice. Nejen že složily zkoušku ZVP2, ale přivezly krásné 3. místo!!! Moc jim gratulujeme a jsme na ně náležitě pyšní. Všichni zúčastnění samaritáni, dvounozí i čtyřnozí, si výcvik užili, udělali kus práce a už teď se těší na další vodní tréninky. Na závěr bychom chtěli velmi poděkovat vedení Povodí Ohře za možnost pronajímat si jejich areál a využívat přilehlou pláž k výcviku našich psů.

Samaritáni trénují vodu - Samaritans train water

During the whole week we practiced diligently not only rescuing a drowning person, pulling a surfer, fetching a paddle from the water, bringing a paddle from the shore to the boat, but also searching for inanimate scent samples both on land and on the surface. Water training most dogs really enjoy and can seem easy. However, each of the exercises needs to be carefully practiced step by step before the whole thing is done.

Samaritáni trénují vodu - Samaritans train water

In addition to the water work training, we also covered water obedience as this is part of every trial. A lot of dogs have difficulty with it, as water is a big lure and can be very distracting to dogs during obedience. As in all our training sessions, dogs of all levels of training were present. One great success must be mentioned - our Mirka and Angee went to the other side of the dam on Saturday, where they took part in the Water Cup Nechranice. Not only did they pass the ZVP2 exam, but they brought back a beautiful 3rd place!!! Congratulations to them and we are very proud of them. All the participating Samaritans, two and four legged, enjoyed the training, did a great job and are already looking forward to the next water training. Finally, we would like to thank the Ohře River Basin management for the opportunity to rent their facility and use the adjacent beach for training our dogs.