Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Výcvik: čtyřdenní trénink na Londonce - Training: the Samaritans in Londonka

V neděli 9.6. jsme se po roce sešli v jižních Čechách v obci Rapšach, kde se nachází velký sutinový trenažer Londonka, a strávili jsme zde následující čtyři dny.


Výcvik: čtyřdenní trénink na Londonce - Training: the Samaritans in Londonka
0 16.6.2024 304x Soustředění
Celkem 3 články z rubriky: Soustředění

Po příjezdu jsme se rozdělili do dvou družstev po šesti psovodech a vyrazili jsme na první kolo tréninku. Soustředění se zúčastnili psi všech stupňů výcviku.

Výcvik: čtyřdenní trénink na Londonce - Training: the Samaritans in Londonka

. Od začínajících štěňat až po velmi zkušené psy. Jedno kolo tréninku proběhlo v noci a bylo cíleně zaměřené na práci psovoda. Proběhla simulace reálného zásahu při pátrání po pohřešované osobě. Všem psům se schované figuranty podařilo najít a jejich psovodi dostali zpětnou vazbu, při které získali spoustu cenných informací pro případ, že by se v budoucnu zúčastnili reálného zásahu. Další dny se vždy cvičilo dopoledne a odpoledne. V areálu Londonky se nachází několik oddělených pracovišť, včetně jednoho speciálně určeného pro cadaverové vzorky (nácvik vyhledávání zemřelých osob). Díky tomu mohly obě skupiny cvičit současně a vzájemně se nerušily. Přestože nám počasí úplně nepřálo, moc jsme si trénink užili. Nejen psi, ale i psovodi se naučili spoustu nových dovedností. Zdokonalili jsme o kus také to, co už jsme uměli.

Už teď se těšíme na další návstěvu Londonky.


 

On Sunday 9th June we met for the first time in South Bohemia in the village of Rapšach, where the large Londonka debris trainer is located, and spent the next four days there. Upon arrival, we split into two teams of six handlers and set off for the first round of training. Dogs of all levels of training took part in the training camp.

Výcvik: čtyřdenní trénink na Londonce - Training: the Samaritans in Londonka

From beginner puppies to very experienced dogs. One round of training took place at night and was specifically focused on the work of the handler. A simulation of a real intervention in the search for a missing person took place. All dogs managed to find the hidden dummies and their handlers were given feedback, during which they gained a lot of valuable information in case they take part in a real intervention in the future. The other days were always training in the morning and afternoon. There are a number of separate working areas within the Londonka site, including one specifically for cadaver specimens (deceased person search training). This allowed both groups to train simultaneously and not interfere with each other. Even though the weather was not in our favor, we enjoyed the training very much. Not only the dogs but also the handlers learned a lot of new skills. We also improved a little bit what we already knew.

We are already looking forward to the next visit of Londonka.